Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست ایده‌‌پردازی ساخت فیلم با مضمونی قرآنی روز گذشته، 19 تیرماه با حضور مجید خدایاری، مدرس قرآن و از حفاظ و قراء کشورمان، عبدالمجید قوامی، عکاس و تصویربردار و حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی عباس‌پور، پژوهشگر قرآنی و نوید جهرمی، فیلمساز در سالن همایش‌های خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این جلسه، نوید جهرمی به توضیح موضوع این جلسه پرداخت و گفت: در نظر داریم تا طی این نشست ایده‌پردازی قرآنی براساس آیات قرآن، فیلم مستند بسازیم به گونه‌ای که مشاهده بخش‌هایی از فیلم؛ آیه‌ای از قرآن را که متناسب با آن موضوع است به ذهن مخاطب القا کند.
وی با اشاره به اینکه این موضوعات در حال حاضر در جامعه، مختلف هستند، عنوان کرد: موضوعات گوناگونی چون قصاص، فقر، فحشا، دزدی و ... وجود دارد، اما در نظر داریم تا سه موضوع را در ابتدای کار برای مشخص شدن خط مشی کار متناسب با سبک زندگی قرآنی ـ اسلامی باشد.
جهرمی با اشاره به ساخت فیلم‌هایی چون «شهر زیبا» ساخته اصغر فرهادی با موضوع اینکه خانواده‌هایی با انجام قصاص از بین می‌روند، فیلم «من مادر هستم» ساخته فریدون جیرانی و همچنین فیلمی از پوران درخشنده با عنوان «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند» با موضوع آزار جنسی کودکان و سرانجام قصاص، اظهار کرد: در حال حاضر، ساختن فیلم‌هایی این چنینی در جامعه‌ هنری موضوع قصاص را جنجال‌آفرین کرده است.
وی اضافه کرد: در حالی که به عنوان نخستین آیه در نظر دارم تا بر روی موضوع قصاص با برداشت آیه‌ای از قرآن تصویرسازی کنم. بخاطر همین در نظر دارم تا با راهنمایی شما خبره‌های عرصه قرآنی با معرفی سه آیه که بتوان براساس آن فیلم‌نامه خوبی نگارش کرد و فیلم کوتاه یا مستند اثرگذاری را تولید کرد، گام‌های مثمرثمری برداریم.
این فیلمساز عنوان کرد: معتقدم، دومین مسئله پس از قصاص که می‌تواند سوژه خوبی برای ساخت فیلم باشد، فقر است. افرادی هستند که به واسطه فقر، دست به کارهای نامشروع و خلاف بزنند. حال این فقر ممکن است فرهنگی، اجتماعی و یا مالی باشد که مد نظر، نشان دادن فقر مالیست که اگر آیه‌ای را شما صاحبان نظر برای ما بیان کنید و بتوان بر روی آن بحث کرد و پس از بررسی به نتیجه رسید، می‌توان براساس آن فیلم، تیزر و یا مستندی کوتاه ساخت.
در ادامه این جلسه، خدایاری از مدرسان قرآن با اشاره به اینکه باید مردم را بیشتر با قرآن آشنا کرد، گفت: بهتر است عنوانی جامع برای این جلسه باشد و آن هم «ایده‌پردازی تصویرسازی آیات قرآن» است.
وی ادامه داد: فقر، فحشا و فساد از جمله معضلاتیست که در جامعه وجود دارد، اما اینها هیچ کدام علت نیستند، بلکه معلول هستند. باید علت، شناسایی شود که چه چیزی باعث گسترش فقر در جامعه است؟ و یا فساد جامعه ناشی از چه چیز است؟ معتقدم آنچه که در جامعه ما امروزه ما حلقه مفقوده است، سبک زندگی دینی است. همان چیزی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید می‌کنند که متأسفانه، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
خدایاری اضافه کرد: اگر افراد جامعه بتوانند زندگیشان را مبتنی بر آیات قرآن قرار دهند و همانطور که قرآن، فرموده عمل کنند و از آنچه که پرهیز داده است، پرهیز کنند، آن هنگام است که افراد زندگی سعادتمندی خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه برخی از افراد در جامعه، شیفته غرب و زندگی کردن در آنجا هستند، افزود: برای این افراد، هیچ تفاوتی ندارد که با چه شرایطی و به چه صورتی در غرب و یا آمریکا زندگی می‌کنند، بلکه این شیفتگی به حدی است که آنها را گوش به فرمان غربی‌ها کرده است به گونه‌ای که سبک زندگی، نحوه خوردن، خوابیدن و زندگی‌ کردن آنها از جامعه غرب نشئت می‌گیرد.
این حافظ کل قرآن بیان کرد: بین همه مدل‌های مختلفی که وجود دارد، مدلی هست که ما معتقدیم موفق‌ترین مدل است، مدلی که خداوند در قالب کتاب آسمانی ارائه کرده است و پیامبر به عنوان راهنمای نوع بشر در کنار آن قرار دارد. این پیامبر، کامل‌ترین فرد و آخرین پیامبر الهی است که برای هدایت بشریت آمده است.
وی با اشاره به اینکه در این کتاب قانون، تمام نیاز فطری انسان امروزه را از هزار و 400 سال گذشته و تا قیامت آورده است، اظهار کرد: هر موردی که نیاز سعادتمندی انسان است در این کتاب تأمین شده است و اگر فردی پیامبر اکرم(ص) را الگوی زندگی خود قرار دهد و به تبع آن از اهل‌بیت(ع) الگوی‌پذیری داشته باشند، قطعا زندگی موفق همراه با سبک زندگی دینی خواهد داشت.
خدایاری اضافه کرد: هرچه از این کتاب قانون الهی دور شویم، تبعات منفی به دنبال ما می‌آید. معتقدم برخی از آموزه‌های کاربردی دین در زندگی فردی و اجتماعی مورد غفلت قرار گرفته‌اند که به تبع آن دچار معضلات آن چون فقر، فحشا، فساد و ... شده‌ایم. که اینها موجب ناامن شدن فضا و محیط جامعه شده است. هنگامی که در جامعه‌ای این معضلات همراه باشد، آن جامعه کاربرد مفیدش را از دست می‌دهد و به محیطی ناامن تبدیل می‌شود و این ناامنی تا جاییست که ممکن است که ممکن است جایی برای زندگی باقی نگذارد. به مانند جامعه لوط که به دلیل ایمان نداشتن افراد جامعه، مردم آن دیار خواستند که آنها از قریه بیرون و ترد شوند «وَ ما کانَ جَوابَ قَوْمِهِ إِلاَّ أَنْ قالُوا أَخْرِجُوهُمْ مِنْ قَرْيَتِکُمْ إِنَّهُمْ أُناسٌ يَتَطَهَّرُونَ».
وی با اشاره به اینکه متأسفانه امروزه شاهد این گونه نمونه‌ها در سطح جامعه هستیم، اظهار کرد: بانوی باحجابی را تصور کنید که در محیطی کار می‌کند که کارمند‌های آن با پوششی مخالف آموزه‌های دینی در آن کار می‌کنند که این فرد دیر یا زود حذف می‌شود و از آن محیط کاری دچار آسیب می‌شود و یا خانم و آقایی که طی ایام ماه مبارک رمضان، روزه‌ است اما برخلاف آن در محیطی کار می‌کند که کارکنانش به روزه‌داری اعتقادی ندارند و ناهار و نسکافه را به مانند سایر ایام سال و در سرجای خودش میل می‌کنند. حداقل این حضور رنجش را برای آن فرد به همراه دارد.
این مدرس جلسات قرآن با اشاره به اینکه باید سعی کنیم Life Style(سبک زندگی) براساس آیات قرآن به صورت اسلامی و دینی نشان داده شود، اضافه کرد: اما در خصوص موضوع قصاص که بیان شد بهتر است آیه «وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ» نشان داده شود، البته مراد از آن این نیست که فردی که قصاص می‌شود حیات پیدا می‌کند؟ بلکه مراد این است که جامعه با قصاص دچار حیات می‌شود؛ چرا که بُعد امنیت و سلامت است که حیات جامعه را تضمین می‌کند.
وی ادامه داد: اگر فردی قرار باشد با انتشار دادن ویروسی جامعه را آلوده کنند، قطعا او را می‌کشند و اگر یک نفر بخواهد خودش هم قاضی، هم مجری و هم پلیس باشد، این نمی‌شود چون نه علم آن کار را دارد و نه از قوانین مطلع است. قوانین، موجی هستند که از هنجارشکنی جلوگیری می‌کنند. قوانین برای ایجاد امنیت و نظم در جامعه است .
خدایاری عنوان کرد: در کتاب قانون، خداوند نشان می‌دهد که افراد باید در هر حالی مراقب رفتار خود باشند تا مبادا در عصبانیت و ناراحتی، رفتار بدی از خود نشان دهند و منجر به قتل و یا کشتن فردی شوند که در جواب آن قصاص انجام می‌شود که پیاده کردن حکم قصاص موجب زندگی جامعه است که شاید از خونریزی به ناحق در جامعه پرهیز کنید «وَ لَکُمْ فِي الْقِصاصِ حَياةٌ يا أُولِي الْأَلْبابِ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ» (بقره/179).

این قاری کشورمان با اشاره به بحث انفاق که در آیات قرآن، بارها بر آن تصریح شده است، گفت: گروهی انفاق برای خداوند می‌کنند و هیچ پاداشی از هیچ گروهی نمی‌خواهند «لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا»، دسته دوم افرادی هستند که خدمت می‌کنند و توقع تشکر دارند و دسته سوم نیز افرادی هستند که انفاق نمی‌کنند و توقع تشکر دارند.
وی با اشاره به اینکه البته نشان دادن بحث انفاق در جامعه بیشتر برای مردم بخشش پول را تداعی می‌کند، اظهار کرد: در سوره بقره در 14 آیه پیاپی درباره انفاق صحبت به میان آمده است و بهتر است با نگاه مثبت به این موضوع بیان شود چنانکه در آیه «الَّذينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ في‏ سَبيلِ اللَّهِ ثُمَّ لا يُتْبِعُونَ ما أَنْفَقُوا مَنًّا وَ لا أَذيً »(بقره/262) به صراحت بیان شده است.
این مدرس قرآن اظهار کرد: همچنین براساس آیه 34 نساء «الرِّجالُ قَوّامُونَ عَلَی النِّساءِ» که نشان‌دهنده سرپرست بودن مردان بر زنان و خانواده به صورت کل و اینکه مردان نگهبان زنان هستند، است.
وی با اشاره به اینکه اگر قرار است، مستندی ساخته شود، بهتر است قابل استفاده برای دیگر کشورها نیز باشد، اظهار کرد: بهتر است کاری ساخته و تولید شود که علاوه بر صداگذاری به زبان انگلیسی و یا زیرنویس انگلیسی، قابل درک و فهم و انتقال‌دهنده معنای آن آیه قرآن باشد.
میهمان دیگر این جلسه قوامی، عکاس و تصویرگر بود که گفت: با توجه به اینکه ثلث داستان ما قرآنی است و از آن می‌خواهیم سه عملکرد پنج دقیقه‌ای در بیاوریم، معتقدم خیلی کلی آغاز کردیم و اگر اینگونه پیش رویم باید ساعت‌ها جلسه بگذاریم.
وی اظهار کرد: استقبالی که از فیلم‌های هالیوودی می‌شود، استقبال عجیبی است. این فیلم‌ها یا داستان‌وار هستند، یا نشان‌دهنده سبک زندگی و یا تنها یک لایه حقیقت را ارائه می‌کنند که بعضا آنها نتیجه‌گیری غلط را به مخاطب القا می‌کنند و چیزی که این فیلم‌ها را جذاب می‌کنند، حضور قهرمان‌ها در آنهاست که موجب می‌شود، تماشاچی مشغول این قهرمان‌ها شود و از اصل جریان دور بماند.

قوامی با تأکید بر اینکه حال آنکه در کشورمان از زمان هشت سال جنگ تحمیلی تاکنون از این دست قهرمانان کم نداریم، عنوان کرد: با وجود این قهرمان‌ها ما می‌توانیم داستان‌ها فوق‌العاده‌ای بسازیم که می‌توان آیات قرآن را نیز همراه آن کرد.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم آیات قرآن را پیدا کنیم، تطبیق دهیم، فیلم‌نامه متناسب با آن بسازیم نیازمند زمان طولانی و هزینه‌ای زیاد است اما بنظرم بهتر است به برش‌هایی از زندگی شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و سایر قهرمانان مذهبی کشورمان مراجعه کنیم که می‌توانیم با آیات قرآن تطبیق دهیم و آن هنگام تصویرسازی کنیم.
حجت‌الاسلام مجتبی عباس‌پور، پژوهشگر قرآنی از دیگر میهمانان حاضر در این نشست دوساعته بود و گفت: باید بدانیم می‌خواهیم بر روی چه حوزه‌ای فعالیت کنیم تا بتوانیم بهتر آیات قرآن متناسب با آنها را استخراج و بر روی آنها کار کنیم. در سوره انسان به صورت مفصل به داستان اطعام دادن به فقیر و یتیم و اسیر توسط حضرت زهرا(س) و امیرالمؤمنین(ع) با وجود احتیاجی که به آن طعام دارند و سه روز روزه‌داری به نیت بهبودی و سلامت امام حسن و حسین(ع)، اشاره شده است.
عباس‌پور اظهار کرد: نمونه این فعالیت‌ها و اثرات آن را در زندگی قهرمانانی که در اطراف ما هستند نمونه عینی دارد. چنانکه حیا در نظر و نگاه در برش‌های مختلف زندگی حضرت یوسف(ع) و بیان داستان آن در قرآن مطرح شده است، چیزی که امروزه در جامعه ما به عنوان یکی از رذائل اخلاقی مطرح شده است.
وی با اشاره به موضوع صدقه دادن، اظهار کرد: در قرآن، بارها بیان شده است که کارهای خوب و اعمال خیرتان را با منت و اذیت از بین نبرید چنانکه در قرآن می‌خوانیم «لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذي‏؛ صدقات خود را با منت و اذیت باطل نکنید»(بقره/264). یعنی منت و اذیت باعث حبط اعمال خیر آنها از قبیل طاعات و صدقات می‌شود.
این پژوهشگر قرآنی تصریح کرد: بهتر است که این موارد با نگاه ایجابی بیان شود، چون مردم بیشتر پذیرای آن هستند.
طی این جلسه مقرر شد که در ابتدا بر روی موضوع قصاص با آیه «وَ لَکُمْ فِي الْقِصاصِ حَياةٌ»، صدقه با محوریت آیه «لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذي‏» و همچنین با سرفصل مدیریت خانواده به آیه «الرِّجالُ قَوّامُونَ عَلَی النِّساءِ» پرداخته شود.
گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببینید.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۶۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است

رهبر انقلاب در پاسخ به نامه رییس سازمان تبلیغات اسلامی درباره طرح «زندگی با آیه‌ها»، مرقوم فرمودند: کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص جزئیات حرکت هم‌افزای ملی زندگی با آیه‌ها، نکات زیر را مرقوم فرمودند:

بسمه تعالی

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است. مراقب باشید در نیمه‌ی راه رها نشود.

پیگیری نکردن کار‌ها و روزآمد نکردن برنامه‌ریزی‌ها آفت بزرگ سرفصل‌های شوق‌انگیز است.

در باب قرآن، کار لازم ابتدایی، فهم معانی کلام خداوند است و البته حفظ هم بسیار مهم است.

گفتنی است؛ پویش ملی زندگی با آیه‌ها با محوریت حفظ موضوعی آیاتی از قرآن کریم در ماه رمضان با مشارکت بیش از ۱۰ میلیون نفر و محوریت ۳۰ آیه کلام الله مجید برگزار شد.

دیگر خبرها

  • بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کار‌های اسلامی و جهادی است
  • حضور قاریان ایرانی در نمایشگاه کابل جلوه‌ای از همدلی دو ملت
  • عقب‌ماندگی‌های لرستان را با کار جهادی جبران کنیم
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • قرآن؛ کتاب زندگی/ قرآن، نور و رحمت و هدایت به سوی خیر و سعادت است
  • معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند
  • معلمان اگر در کارشان غفلت کنند سرنوشت یک جامعه به خطر می‌افتد
  • دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟